Kart Sıralama Nedir?



Kart sıralama, öğeleri genellikle insanların bir siteyi kullanan bir sistemi kullanan gruplara öğeleri sıralamak için bilgi işlemede kullanılan bir tekniktir. Bu teknik, indeks kartlarını kullanan gerçek kişiler tarafından elle yapıldığı için bilgiyi çeşitli kategorilere ayırmanın nispeten basit bir yöntemidir. İnsanlar, tipik bir web sitesi kullanıcısını temsil işkur doğum parasıettikleri gerçeğine dayanarak seçilir. İki ana kart sıralama türü, açık kart sıralaması ve kapalı kart sıralaması vardır ve bunlar geliştirilmekte olan sitenin türüne göre yapılır.
Kartları sıralarken insanların seçtiği modeller, kullanıcıların zihinsel modelleri olarak bilinir. Her kişiye, web sitesinin ana bölümlerini temsil eden başlıklar içeren bir kart seti verilir ve kartların her birine mantıklı gelecek şekilde gruplandırmaları istenir. Kart sıralamasını yapmak için seçilen kişiler bittiğinde, bilgiler istatistiksel yazılımlara girilebilir ve sitenin en uygun organizasyonunu belirlemek için analiz edilebilir. Kart sıralama işlemi için seçilen kişiler genellikle web sitesinin kullanıcılarını temsil eder. Bir kurumun kart ayırma işleminde kullanmayı seçtiği daha çok kişi, sonuçların doğru olması ve gerçek kullanıcıların düşüncelerini yansıtması daha olasıdır.
Açık kart sıralama, katılımcılara mevcut grup içermeyen kartlar verildiğinde yapılır. Her birey, kartları kendisine göre anlamlı olan gruplara ayırır ve bu yöntem genellikle yeni bir site kurulduğunda kullanılır. Kapalı kart sıralaması zaten kurulmuş olan bazı grupları içerir ve katılımcılardan mevcut kategorilere yeni kartlar eklemesi istenir. Bu yöntem, genellikle bir web sitesi güncellenirken veya yeni bilgiler eklendiğinde kullanılır.
Kuruluşların kart sıralamadan yararlanma nedenleri farklılık gösterebilir, ancak basitliğini ve maliyet etkinliğini organizasyon için bir teknik olarak içerir. Gerçek kişilerin kartlar düzenlediği gerçeğinden dolayı, gerçek kullanıcıların siteyi kullanma şeklini andırdığı düşünülmektedir. Ayrıca bir web sitesinde değişiklik yapmak veya değişiklik yapmak için işkur kredi başvurusuiyi bir başlangıç ​​noktasıdır. Yöntemle ilgili problemler, bilginin, gerçek kullanıcıların web sitesinde gerçekleştireceği görevlerin yanı sıra, kişiden kişiye bulunabilecek cevaplardaki farklılıklara dayandırılmamasıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Soket Programlama Nedir?

Program Sayacı Nedir?

Vahşi Batı nedir?