VGA Soketi Nedir?



Bir VGA soketi, genellikle bir anakarttaki bir anakartta veya video kartında bulunan ve bu bilgisayarı bir video görüntüleme aygıtına bağlamak için kullanılan bir bilgisayardaki bağlantı noktasıdır . VGA teknolojisi bir kez bilgisayar video bağlantıları için standart olsa da, görüntü kalitesindeki sınırlamalar, 21. yüzyılda fiziksel VGA bağlantılarını kullanmaya faizsiz kredi veren bankalardevam eden bir takım başka standartların geliştirilmesine yol açmıştır. Bir VGA soketi genellikle mavi renklidir ve bir bilgisayarı monitöre bağlamak için VGA kablosu kullanıldığında 15 pin sokulduğu 15 bağlantı noktasına sahiptir .
Video grafikleri dizisi (VGA) bir kez bilgisayar grafik ekranları için bir standarttı ve sadece standardın kendisi değil, aynı zamanda VGA soketine ve bu standardı kullanan cihazları bağlamak için kullanılan kabloya da atıfta bulunuldu. Bu standardın görüntü kalitesi için önceki standartlara göre birtakım teknolojik avantajları vardır. VGA standartları, 800x600 çözünürlükte, daha sonra gelen standartlara göre daha düşük, ancak önceki çözünürlüklerden daha yüksek çözünürlükte görüntülenebilir. Ayrıca, sadece 64 renk görüntüleyen önceki standartlardan çok daha büyük 256 renk görüntüleyebilir. VGA standartları hala taşınabilir cihazlar ve daha eski bilgisayarlar tarafından kullanılıyor.
Bununla birlikte, VGA soketi, ilk olarak VGA standartlarını kullanan anakartlar ve ekran kartları ile kullanılmak üzere kurulan bilgisayarlar ve monitörler tarafından kullanılan fiziksel bağlantıdır. Standartlar 1990'lardaki gelişmelerden daha da geliştikçe, VGA soketi bir bilgisayar ve bir görüntüleme aygıtı arasında güvenilir bağlantılar için kullanılmaya devam ediyor. Bir bilgisayar bu standartları kullanabilir ve bu bağlantı, o bilgisayardaki işletim sistemi devralmadan önce bir VGA görüntüsü görüntülemek için kullanabileceğinden, kredisiz borç parabilgisayarlar için başlangıç ​​ekranları genellikle 800x600 veya 640x480 VGA kalitesinde görüntülenir.
VGA soketi, bir görüntü aygıtı ile bilgisayarın anakartı veya ekran kartı arasındaki bağlantının “dişi” ucudur. İki aygıtı bağlamak için kullanılan kablo siyah renklidir ve beş bağlantıdan oluşan üç sıra halinde dizilmiş 15 bağlantıya sahip bir "erkek" uca sahiptir. Bilgisayarın VGA soketi mavi renktedir, göze çarpmasına izin verir ve kablodaki pimler için 15 bağlantı noktası vardır. Bu tip bir kablo tipik olarak, VGA soketinin yuvasına sokulabilen ve kabloları sağlam bir şekilde yerinde tutmak ve güçlü bir bağlantıyı sağlamak için bağlantıların her iki ucunda bir vidaya sahiptir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Soket Programlama Nedir?

Program Sayacı Nedir?

Vahşi Batı nedir?