Vahşi Batı nedir?



Terimi Vahşi Batı özellikle 19. yüzyılın ikinci yarısında ve 20. yüzyılın başlarında içine, batı Mississippi nehrinin ABD'nin alanı ifade eder. Aynı zamanda bazen Eski Batı olarak da adlandırılan, ülkenin Batı Kıtası olarak adlandırılan bölümleri tarihsel faizsiz kredi veren bankalarbağlamına bağlı olarak değişir. Bazı tarihçiler, Amerika Birleşik Devletleri'nin Mississippi nehrinden, Pasifik Okyanusu'nun Vahşi Batı'sına kadar tüm alanlarını ele alırken, diğerlerinin daha güneybatı Amerika Birleşik Devletleri ve Kaliforniya dahil olmak üzere daha dar bir tanımı vardır.
İç Savaştan önce Amerika Birleşik Devletleri genişlemesine batıya doğru, ülkenin böyle yapmak için geldiği inancıyla başladı. Bu inanç Manifest Kader olarak adlandırıldı ve ondokuzuncu yüzyılın ortalarında ABD hükümeti Meksika tarafından kontrol edilen arazi üzerindeki yerlerini belirlemeye başladıkça popülerdi. Genişleme İç Savaş tarafından yavaşlatıldı, ancak savaşın sona ermesinden sonra, Birleşik Devletler daha sonra Batı Birleşik Devletleri haline gelecek olanlarla hızla genişledi.
Ancak, Vahşi Batı, coğrafi konumundan daha fazlasına dikkat çekmiştir. Amerika Birleşik Devletleri'nin batıya doğru Büyük Okyanus'a doğru genişlemesi genellikle düşmanca bir genişlemeden ötürü - Yerli Amerikalıları kendi topraklarından zorlamak ve zorlu manzaralara yerleşmek ve yerleşmek - savaşlar, kanunsuzluklar, macera dolu yolculuklar ve yaşamı tehdit eden durumlar günlük bir parçasıydı. hayat. Beyaz yerleşimciler tarafından batıya doğru genişleme, Vahşi Batı'nın bu kadar vahşi olmasının temel nedenlerinden biri olan Kızılderili kabileleri ile yerleşimciler arasında gerilim yarattı.
Bir başka sebep ise, şehirlerin yayılmaya başlamasıyla birlikte yaygınlaşan yeni bir davranış kuralıydı. Artık bu şehirlerin vatandaşları, bir savaştan kaçmaları gerektiğine ve çatışmaların önleneceğine inanıyorlardı. Bunun yerine, insanlar, kendileri ve provoke edilmişlerse özelliklerini savunabilmeleri gerektiğine inanmışlardır. Bu, silahlı çatışmalara ve diğer şiddete neden oldu, ancak çoğu kez, gerçek kanunsuzluk çok daha az şiddetliydi: Şehir şerifleri, kredisiz borç parasarhoşların kendilerini ve başkalarını incitmesini engellemek için önemli miktarda zaman harcadı.
Vahşi Batı'nın düşmanlığının çoğu, yeni yerleşimcilerle Yerli Amerikalılar arasındaki çatışmalardan ve aynı zamanda topraklarının kendilerine tecavüz edildiğini ve onlardan alındığını düşünen Meksikalılardan geldi. Hint Savaşları, hem Yerli Amerikalılar hem de yeni yerleşimcilerden önemli bir yaşam kaybına neden oldu. Saldırganlar ve haydutlar bölgedeki kanunsuzluk fikrini devam ettiren Jesse James, BillytheKid ve ButchCassidy gibi Vahşi Batı'ya yöneldiler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Soket Programlama Nedir?

Program Sayacı Nedir?