Programlama Verimliliği Nedir?



Programlama verimliliği, tipik olarak, bir programcının belirli bir proje için ne kadar etkili bir kod üretebileceğini ifade eder , ki bu da birkaç yolla ölçülebilir veya değerlendirilebilir. Geçmişte, çoğu programın sıfırdan oluşturulduğu ve büyük miktarda programlama gerektirdiği için, verimlilik genellikle kod satırlarının ham çıktılarına dayanıyordu. KOSGEB kredi başvurusu Bununla birlikte, daha yeni tekniklerin kullanılması, üretkenliklerin problemlerin ne kadar çabuk çözülebileceğine ve bir programcının orijinal kod oluşturmaya ek olarak faydalı kısayolları ne kadar iyi tanımlayabileceğine daha kesin olarak değinebilir. Programlama verimliliği, kodun son haline getirilmesi için ne kadar ek çalışmanın gerekebileceği konusunda, bir programcının kodunun nasıl “temizlendiğine” da atıfta bulunabilir.
“Programlama verimliliği” terimi, bilgisayar programlamasında ve bir programcının yazılım için yeni kodu nasıl ve ne kadar hızlı üretebileceği ile ilgilidir. Bu terim, yazılım geliştirme için büyük bir öneme sahiptir çünkü artan verimlilik, bir programın daha hızlı ve düşük maliyetle tamamlanmasına yardımcı olabilir. Geçmişte, programlama verimliliği tipik olarak bir bilgisayar programcısının kod oluşturmaya ne kadar hızlı ve etkili bir şekilde başvurduğunu ifade etti. Birçok geliştirici, bir bilgisayar programı yapmak için kodun sıfırdan oluşturulduğu bir “temiz sayfa” yaklaşımı kullandı .
Bununla birlikte, modern programlama, yeni yazılım kodu oluşturulmasında kullanılabilecek çeşitli platform ve programların kullanımını büyük ölçüde benimsemiştir. Bu, bilgisayar programcılarının bu platformları anlamlı bir şekilde daha hızlı bir şekilde kod üretmek için kullanabildiklerinden, temel programlama verimliliğini büyük ölçüde geliştirmiştir. Bununla birlikte, bu değişiklikler gerçekleştiğinden, bir bilgisayar programcısının yeni bir yazılım için kod üretebildiğini izlemek için programlama verimliliği yeni anlamlar almıştır. Daha sık olarak, bu tür bir üretkenlik, bir programcının yeni yazılımların geliştirilmesi sırasında problemleri ne kadar çabuk çözebileceği ve çözebileceği ve bir programcının bir “temiz sayfadan” bir program oluşturmak yerine mevcut kodun ne zaman kullanılabileceğini anlayabilme yeteneği ile ilgilidir.
Programlama verimliliği, bir programcının oluşturduğu kodun İşkur işsizlik maaşı kalitesiyle de dikkate alınmalıdır. İki programcı farklı hızlarda çalışabilir, ilk önce bir haftada 1000 satır kod oluştururken, ikincisi bu süre içinde yalnızca 500 satır kod oluşturabilir. Bu ham rakamlar, programlama verimliliğini değerlendirmek için kullanılmamalıdır, ancak kodun kendisi aynı kalitede olmayabilir. İlk programcı tarafından yaratılan 1000 satırlık kodun hata ayıklanması için aylarca ilave çalışma yapılması gerekiyorsa, ikincisi tarafından yaratılan 500 satır kodun hatasız ve kullanıma hazır olması durumunda, ikinci programcının üretkenliği çok daha üstündür.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Soket Programlama Nedir?

Program Sayacı Nedir?

Vahşi Batı nedir?