Ubuntu® için OpenGL® Nedir?



Ubuntu® için OpenGL®, Ubuntu® işletim sisteminin benzersiz yazılım ortamında özel olarak yazılan, tasarlanan ve derlenen Open Graphics Library® uygulamasının bir uygulamasıdır . Ubuntu®, çok kullanıcı dostu olacak şekilde tasarlanmış ve birçok grafik sürücüsü içeren Debian® Linux® işletim sisteminin bir sürümüdür.İlk kurulumda OpenGL® programlarını kullanmak için. OpenGL® kütüphanelerinin ve diğer işletim sistemlerinde ve diğer cihazlarda çalışacak şekilde tasarlanmış diğer sürümlerine benzer şekilde, kullanım ve geliştirme içinkredi kartı başvurusu Worldgerçek kütüphaneler, OpenGL®'i işleyen ana geliştirme dalından ayrı olarak üçüncü bir tarafça sağlanır. . Ubuntu® için OpenGL®'de kullanılan kütüphaneler, genellikle diğer işletim sistemlerinin kütüphaneleri kadar hızlı bir şekilde güncellenmektedir, ancak donanım üreticileri tarafından sağlanan sürücüler bazen geride kalmaktadır ve bu da, donanımın hızlandırdığı yeni özelliklerin kullanılmadığı geçici bir yetersizliği kullanmaktadır. uzantıları.
Ubuntu® için OpenGL®'nin temel uygulaması, özellikle Mesa® kütüphanesi olarak bilinir. Yalnızca OpenGL® 'i başka bir yerde geliştirilen uygulamaları çalıştırmak için son kullanıcı olarak kullanan çoğu kullanıcının, genellikle bilgisayarda hangi tip grafik kartının yüklü olduğu ve OpenGL®'nin hangi sürümünün yüklü olduğu konusunda bir şey bilmesi gerekmez. gereklidir. Ubuntu® sayesinde, OpenGL®'i son kullanıcı olarak kurmanın ve kullanmanın çoğu yönü görünmez olarak ele alınır.
Alternatif olarak, kütüphaneyi kullanan programlar yazmak için Ubuntu® geliştirme ortamı için bir OpenGL® oluşturma işlemi çok daha karmaşık bir prosedür olabilir. Genel olarak, Mesa® kütüphanesi, OpenGL® araç kiti (GLUT) gibi bazı spesifik özellikleri desteklemek için kullanılan ek yardımcı kütüphaneler gibi gereklidir. Kütüphanelerin geliştirme sürümleri, bir OpenGL® projesinin başarılı bir şekilde derlenmesi için gereken gerekli başlık dosyalarını ve diğer programlama diline özgü parçaları içerdikleri için son kullanıcı sürümlerinden farklıdır.
Uygulama geliştirme için Ubuntu® için OpenGL® kullanıldığında karşılaşılabilecek bir problem, OpenGL® dışındaki bağımlı kütüphaneler için ağır gerekliliklerdir. Bu gerekli kütüphanelerin isimleri her zaman önceden net olarak bilinmemektedir ve bazen sadece başarısız bir derleme denemesinden sonra keşfedilmektedir. İlk birkaç test sırasında cepten kredi kartı başvurusuUbuntu® için OpenGL® ile derleme yapılırken, kütüphanelerin birçoğu uygun yazılım depoları aracılığıyla edinilmelidir.
Ubuntu® için OpenGL® ile ortaya çıkabilecek son bir komplikasyon, belirli güncellenmiş kütüphanelerin ve uzantıların belirli Ubuntu® platformuna taşınmasıdır. Ubuntu®'daki yerleşik yazılım deposu uygulamaları sayesinde, önceden derlenmiş ikili dosyaları indirmek çok kolaydır. Bununla birlikte, ikili dosyalar daha sonraki bir tarihe kadar kullanıma sunulmadığı zamanlar vardır. Bu bazen birincil Debian® depolarının kullanımıyla engellenmelidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Soket Programlama Nedir?

Program Sayacı Nedir?

Vahşi Batı nedir?