Başvuru Takip Sistemi Nedir?



Her gün, işyerini daha verimli bir şekilde yapmaya çalışan yeni öğeler yaratılıyor. Ayrıca, başvuru sahibi bir yazılım uygulaması olarak da adlandırılan başvuru sahibi izleme sistemi, bu listedeki başka bir maddedir. Kısaltılmış ATS, böyle bir sistem, devlet desteğiyle iş kurmaiş bulma ihtiyaçları ve diğer işlevler için tek bir yerde çok fazla bilgi toplayabilme yeteneği sağlar. Bir özel başvuru izleme sistemi, insan kaynakları yönetimini daha basit ve daha az zaman alıcı hale getirmeye yardımcı olabilir. İş dünyasında zamandan beri para olduğundan, böyle bir sistem, kısa sürede kendi başına ödeme yapmalıdır.
Küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerin yanı sıra farklı şirket türleri için farklı seçenekler bulunmaktadır. İşe alım işinin çoğu, bilgisayar aracılığıyla evrak dağları yerine başvuru sahibi izleme sistemi ile ele alınabilir. Kullanışlı bir özellik, başvuru sahibine uyguladığı pozisyona göre belirli bir tarama sorusu gönderme kabiliyetidir. Başvuru sahibi başına sadece belirli, gerekli bilgileri kullanarak, soruları ve cevapları asgari düzeyde tutmak suretiyle, işe alım memuru çok zaman kazandırabilir.
Başvuru sahibi izleme sistemi sadece özgeçmişleri veya uygulamaları toplamak değil, aynı zamanda bunları önceden belirlenmiş kriterlere göre düzenlemek için de yararlıdır. Özgeçmişlerle dolu bir dosya dolabı genellikle sistemi basit tutmak için alfabetik olarak sıralanır. Bir ATS daha fazla esneklik sunar. Bir şirket iki dilli bir adayı veya başka bir özel beceriyi tercih ederse, bu beceri zorunlu olarak bir gereklilik olmasa bile, şirket özgeçmişleri özel yetenek önceliğine sahip olacak şekilde sıralamayı tercih edebilir.
Diğer veriler de bir başvuru izleme sistemi ile takip edilebilir. Bir ATS genellikle tipik bir dosyalama sisteminden çok daha fazla arama-dostudır. Alan, kağıt dosyaları kullanırken olduğu gibi bir sorun olmadığı için, daha fazla zaman için daha fazla bilgi saklanabilir. Bu ayrıca daha basit performans değerlendirmelerine olanak tanır ve içeriden tanıtım için daha kolay bir sistem oluşturur.
Diğer bir seçenek, başvuru sahiplerinin uygun başvuruları bulabilecekleri potansiyel müşterileri veya kaynakları takip etmek için bir başvuru izleme sistemi kullanmaktır. Belirli bir alandaki teknik okullar, bu alanda bir şirket için verimli bir yeni işe devlet desteği hayvancılıkalım kaynağı olabilecek yeni mezunların listesini yayınlayabilir. İş panoları veya özgeçmişleri yayınlayanlar da bir ATS ile takip edilebilecek iyi yol göstericileri olabilir. Bazı sistemler aynı zamanda şirketteki fırsatlara ve iş arayanlara yönelik gerekliliklere hitap ederek bu tür kurullarda kitlesel olarak yayınlanmaya izin verecek.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Soket Programlama Nedir?

Program Sayacı Nedir?

Vahşi Batı nedir?