Bellek hatası nedir?



Rasgele Erişim Belleği (RAM) veya bellek, bilgisayardaki dahili veri depolama alanlarını tanımlamak için kullanılan terimdir. Veriler, bilgisayardaki dahili depolama bölmelerinde veya sabit diskler veya veri çubukları gibi harici aygıtlarda bellek devlet desteğiyle iş kurmaçiplerinde depolanır. Bir bellek hatası, bellek yongasının kendisinde bir şeyler ters gittiğinde veya bir şey çipte tutulan verilerin yorumlanmasını bozduğunda ortaya çıkar.
Bellek sıfır veya bir değeri olan bitlerden oluşur. Bilgisayardaki dijital sistem, değerlerin nasıl yorumlanacağını bilir ve bunları insanlara okunabilen bilgilere dönüştürür. Değerlerle ilgili bir hata olduğunda, bilgisayar dahili olarak değeri kurtarır, sorunu düzeltir veya yanlış okur, bu da bir hatayla sonuçlanır. Hata, bir hata mesajı veya bilgisayarın bir arıza şeklini alabilir .
Tüm elektronik depolama cihazlarının hafıza hatalarına sahip olma potansiyeli vardır. Verilerin başlangıçta belleğe kaydedildiğinde kullanılan formdaki bilgileri değiştirmek için dahili olarak bir şey olursa, bir hata oluşabilir. Örneğin, bir bilgisayar çok fazla radyoaktiviteye, toza veya kire maruz kalıyorsa, iç sistemler bozulabilir ve bu da hatalara neden olabilir.
Bir bellek hatası farklı biçimlerde olabilir. Yinelenebilir veya sabit bir hata, bilgisayar kullanıcısına bir parça donanımın bozuk olduğunu ve bilgisayarın veriyi okurken güçlüğe neden olduğunu bildiren bir hatadır. Gevşek iç çipler, anakart hataları veya gevşek bellek modülleri, sabit hataların yaygın nedenleridir ve bilgisayar teknisyenlerinin teşhis etmesi kolaydır. Bu tür hatalar, sorunun kaynağı bulunup düzeltilene kadar devam eder.
Yumuşak veya geçici hatalar, teşhis edilmesi daha zordur çünkü bunlar okunmakta olan verilerin iç dili ile ilgili bir problemden kaynaklanır. Hata, çıkıştan önce düzeltilmezse, bir bellek hata mesajıyla sonuçlanır. Statik şok, radyoaktivite, düşük kaliteli dahili donanım veya yanlış olan ayarlar yumuşak hataların yaygın nedenleridir. Bu hataların tespit edilmesi zordur ve çoğu zaman basit veya rastlantısal hatalar olarak düşünülür.
Herhangi bir bilgisayar sisteminde bir bellek hatası oluşabilir. Hata ve hatanın verdiği hasar, hafif ve düzeltilebilir, zarar verici ve geri dönüşümsüz olabilir. Bilgisayar ekranının rengi sorulmadan değişirse, bu durum, kullanıcının bilgisayarı kullanmaya devam etme yeteneği üzerinde hiçbir etkisi olmayan hafif bir dahili bellek hatası sonucu olabilir. Öte yandan, bir bilgisayar sabit diski birleştiriliyorsa ve bir hatada dosyaların bozuk olduğu belirtiliyorsa,devlet desteği hayvancılık bilgisayarın gerektiği gibi çalışmasını engelleyen çok daha büyük bir bellek hatasıdır.
Birçok hafıza sorunu, düşük kaliteli parçalardan ve kötü tasarlanmış dahili sistemlerden geliyor. Bir kullanıcının bellek hatalarının sebebi olması olası değildir, bunun yerine bir iç sistem sorunu budur. Bellek hatalarını algılamak ve düzeltmek için, önceden hazırlanmış yazılımla birlikte gelen ve üretilen kaliteli satın alma sistemleri en iyi önlemdir. Bellek algılama veya düzeltme protokolleri bir bilgisayara satın alınabilir ve hafıza hatalarından kaynaklanan hasarlara karşı yüklenebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Soket Programlama Nedir?

Program Sayacı Nedir?

Vahşi Batı nedir?