Bir Ad WLAN nedir?



Kablosuz yerel erişim ağı (WLAN), kablosuz olarak bağlı ekipmanlardan oluşan bir iç ağdır. Bir geçici ağ bilgisayarları doğrudan herhangi bir biçimde kullanmadan birbirleriyle konuşmak bir ağdır erişim noktası . Bu nedenle, bir ad hoc WLAN, herhangi bir merkezi yönlendirme sistemi kullanmadan, birbirleriyle çok sayıda kablosuz aygıtın konuşabileceği bir sistemdir.devlet desteğiyle iş kurma Bilgisayar kullanıcılarının bilgi paylaşması gereken, ancak kablosuz bir ağa bağlanamayacakları veya bağlanamayacakları yerlerde ad hoc WLAN yaygındır .
Standart bir ağda, bilgi dışarıdan tek bir kaynaktan gelir. Bu bilgi bir yönlendiriciye gider; Daha sonra hangi bağlı bilgisayarın bilgiye ihtiyaç duyduğunu belirler ve gönderir. Dahili ağa bağlı cihazlar birbirleriyle serbestçe bağlanabilir - ilave bağlantı protokolleri gerekmez. Bu sistem, bilgiyi bölmek ve iletişim önceliğini belirlemek için bir merkezi erişim noktasına, bu durumda bir yönlendiriciye dayanır.
Normalde, cihazlar aynı ağa bağlı olmadığında, birbirleriyle konuşmakta zorluk çekerler. Çoğu durumda, iki sistem arasında bağlantı kurmak için ilave iletişim programları veya giriş bilgileri gereklidir, eğer bir tanesi yapılabilirse. Birçok bilgisayar, diğer sistemlerin doğrudan kullanıcı müdahalesi olmadan bağlanmasını önlemek için güvenlik prosedürlerine sahiptir.
Ad hoc ağı, makinelerin birbirleriyle doğrudan konuşmasına izin vererek hem standart yönlendirme hem de ortak iletişim zorluklarını atlar. İki veya daha fazla makine doğrudan ağ kablosuyla veya bir ad hoc WLAN durumunda bir kablosuz sinyale bağlanır. Herhangi bir iletişim protokolü ilk bağlantıda belirlenir ve daha sonra makineler standart bir ağdaymış gibi davranır.
Bu sistemler internetin gelişinden önce yaygındı. Küçük ofisler, çalışanların bir makineden diğerine dosya aktarmasına veya aktarmasına izin veren bilgisayarları birbirine bağlardı. Daha büyük ofisler genellikle merkezi sunucular kullanmış ve bunları geçici ağlardan standart olanlara geçirmiştir. Ev bilgisayarları, çevrimdışı çok oyunculu oyunları oynamak ve bilgi paylaşmak için birbirine bağlandı.
İnternetin her yerde olduğu gibi, bu tür ağlar daha önce olduğu kadar gerekli değildir. Ofisler İnternet'e bağlantı gerektirir ve bu nedenle merkezi bir devlet desteği hayvancılıkerişim noktası kullanır ve özel bağlantı gereksinimini ortadan kaldırır. İnternete bağlı tek bilgisayarların, diğer bilgisayarlara ve doğrudan kablolama olmadan bilgiye erişimi vardır.
Tipik bir ad hoc WLAN'ın ana amacı mahremiyettir. Özel bir WLAN durumunda, bir kullanıcının özel bir kablosuz iletişim kuralı kullanarak bir bilgisayarı diğerine doğrudan bağlaması gerekir. Diğer bağlantıların da aynı şeyi yapması gerekir; bu da bir cihazın varlığından birisini uyarmadan bağlanmasını neredeyse imkansız kılar. Bazı durumlarda, iki bilgisayar, ikisi arasında bir bağlantı kuracak ve aralarındaki iletişimi sağlayacak, ancak kim olduklarına dair hiçbir bilgi vermeyecek.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Soket Programlama Nedir?

Program Sayacı Nedir?

Vahşi Batı nedir?