Bir Arduino® Bootloader Nedir?



Arduino® bootloader, tüm Arduino® kartlarında bir çip içine yakılan küçük bir yazılım parçasıdır. Amacı, kolay ve hızlı yeniden programlamayı kolaylaştırmaktır. Arduino® bootloader açık kaynak kodludur , yani serbestçe devlet desteğiyle iş kurmakopyalanabilir, değiştirilebilir ve yeniden dağıtılabilir ve sadece Arduino® sistemlerinde kullanılabilir.
Önyükleyiciler, bir bilgisayar ilk açıldığında çalışan küçük yazılımlardır. Çoğu masaüstü bilgisayar , bilgisayarın işletim sistemini belleğe yüklemek veya işletim sistemini yükleme yolunda başlatmak için bir önyükleyici kullanır. Birden çok işletim sistemini önyüklemek için yapılandırılmış makinelerde, bir önyükleyici, kullanıcının hangi işletim sistemini kullanacağını seçmesini ister. Göreceli sadeliğine rağmen, Arduino® cihazları aslında çok küçük genel amaçlı bilgisayarlar ve açıldığında bir bootloader gerektirir.
Varsayılan Arduino® bootloader, kısa süreli belleğe hangi yazılımın yükleneceğini belirlemek için bir dizi boyunca çalışır. Kart bir bilgisayara USB kablosu, Xbee® radyo veya seri bağlantı ile bağlıysa, önyükleyici yeni yazılımı bilgisayardan indirmeye çalışır. Arduino® programlarına Arduino® skeçleri de denir. Çizim indirildikten sonra, uzun süreli belleğe yazılacak ve daha sonra çalıştırmak için kısa süreli belleğe geri yüklenecektir. Kart bir bilgisayara bağlı değilse veya yeni bir yazılım indirmezse, en son yazılı programı uzun süreli belleğe yükler.
Bir Arduino® bootloader özellikle yararlıdır, çünkü genellikle benzer cihazlardaki yazılımı değiştirmek için gerekli olan harici bir programlama cihazına olan ihtiyacı ortadan kaldırır. Arduino® icatları genellikle yazılımlarını manyetik depolama cihazlarının avantajı olmaksızın doğrudan fişlerden geçirir. Bu yaklaşım, manyetik depolamadan daha hızlı ve daha ucuzdur. Bir bootloader'ın en büyük dezavantajı, sınırlı alanın bir kısmını cips devlet desteği hayvancılıküzerinde kullanması ve yazılım için mevcut alanı en aza indirmesidir.
Bazı kullanıcılar Arduino® bootloader'ın sınırlamaları nedeniyle hayal kırıklığına uğradı ve bootloader'ı kaldırmak ve yeni programlar eklemek için harici bir programlama cihazı kullanmaya başvurdu. Bu teknik mevcut alanı artırmasına ve yazılımın yürütme hızını biraz artırmasına rağmen, çoğu kullanıcı için oldukça zaman alıcı ve tavsiye edilmez. Diğer kullanıcılar, bazıları açık kaynak kodlu ve ücretsiz çevrimiçi olarak sunulan alternatif Arduino® önyükleyicileri yazdılar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Soket Programlama Nedir?

Program Sayacı Nedir?

Vahşi Batı nedir?