Bir Bilgi Şeması Nedir?



İlişkisel bir veritabanındaki bilgi şeması, veritabanı hakkındaki bilgileri belgeleyen ayrı bir tablodur. Bu arka plan bilgisi ilişkisel veritabanının birçok farklı yönüyle ilgilidir; tablolar, satırlar, sütunlar ve kayıtlarla ilgili verileri içerir; ve veritabanı tasarımcılarının bu bilgileri kontrol etmesine yardımcı olur. Bu, ilişkisel veritabanının bir devlet desteğiyle iş kurmaparçası olsa da, şema, sunucuya yerleştirildiğinde ayrı bir veritabanı olarak oluşturulmasa da, bilgi şeması ayrı bir veritabanı görevi görür. Bu şema, veritabanı tasarımcıları tarafından kullanılan bir standart olsa da, genellikle standart olmayan istemler tarafından erişilebilir. Bu şemadaki tüm bilgiler salt okunurdur, dolayısıyla kullanıcılar verileri şemadan değiştiremez veya değiştiremez.
Veritabanları, çoğu yardım almadan genellikle okunması imkansız olan çok fazla bilgiye sahiptir. Veritabanı tasarımcıları meta verileri veya veritabanının arkasındaki bilgileri görüntülemek istiyorsa , bilgi şemasını kullanabilirler. Bu, veritabanındaki bilgilerin çoğunu, tablo sayısı, kayıt adları veya sütun ve satır başlıklarını gösterir. Şema bir tabloya benzese de, görüntü hiçbir dosyaya bağlı olmadığı anlamına gelir.
Bu şema, veritabanındaki diğer formlardan çok farklı davranır. Bilgi şeması, bilgileri nasıl tuttuğu ve görüntülediği nedeniyle, kullanıcılar şemayı görüntülediğinde ayrı bir veritabanı gibi davranır. Aynı zamanda, modifikasyon sınırlamaları, geleneksel bir veritabanı gibi davranmadığı anlamına gelir. Bir sunucuya yerleştirildiğinde oluşturulabilen geleneksel bir veritabanından farklı olarak, bilgi şeması bir sunucuda üretilmez. Bu, bilgi şemasına yalnızca sunucudan değil, bir veritabanı programından görüntülendiğinde erişilebileceği anlamına gelir.
Güvenlik ve istikrar için birçok veritabanı standardı vardır ve bilgi şeması bu standartlardan biridir. Bu, kimin oluşturduğuna bakılmaksızın tüm ilişkisel veritabanlarının bu işlevi içermesi gerektiği anlamına gelir. Aynı zamanda, standart dışı komutlar, şemaya erişmek için kullanılır ve diğer veritabanı standartlarından farklıdır. devlet desteği hayvancılıkÖrneğin, “show” ve “describe” komutları, standart komut olmasalar bile , veritabanı modeline bağlı olarak şemayı görüntülemek için kullanılır .
Değişiklik ve değişikliklere bilgi şemasından izin verilmez, çünkü salt okunur olarak ayarlanır. Bu, kullanıcıların yalnızca şemadan veri okuyabileceği anlamına gelir; bilgi üzerinde herhangi bir işlev gerçekleştiremezler. Kullanıcıların izin düzeylerinden bağımsız olarak, ister yönetici isterse de veritabanı tasarımcıları olsun, 2011 yılından itibaren bunu değiştirmenin bir yolu yoktur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Soket Programlama Nedir?

Program Sayacı Nedir?

Vahşi Batı nedir?