Dahili Modem nedir?



Dahili modem, bir masaüstü veya dizüstü bilgisayarın içine takılan ve bilgisayarın bir ağ üzerinden diğer bağlı bilgisayarlarla iletişim kurmasını sağlayan bir aygıttır. İki tür dahili modem vardır: çevirmeli ağ ve WiFi® (kablosuz). Bir telefon hattı üzerinden çalışır ve bir bağlantı kurmak için bir ağ erişim telefon numarası ve oturum açma kimlik bilgileri gerektirir. İkincisi, belirli durumlarda kimlik bilgileri olmadan kablosuz olarak bağlanabilir. Nitelikli olmayan faizsiz KOSGEB kredisi“iç modem” terimi, çevirmeli modem ile ilgilidir, çünkü takip eden teknolojiler, bunları ayırt etmek için niteleyicilerle birlikte kullanılır.
Harici bir cihaz olarak da mevcut olan mevcut bir dahili modem, bakır telefon hatları üzerinden iletişim kurmak için v.92 protokolünü kullanır. Modem, dijital veri bitlerine dönüştürdüğü modüle edilmiş ses frekanslarını kullanarak veri gönderip alır. Modem kelimesi , bu işleve atıfta bulunan modülatör ve demodülatör kelimelerini birleştirir .
Dış modemler iç modellerden önce gelir ve 1981'den önce onlarca yıldır kamu kullanımı için ilk uygun fiyatlı ve pratik modemin piyasaya sürülmesini belirten özel kullanımdadırlar. Hayes® Smartmodem®, cihazın kullanıcı tarafından oluşturulan komutları kabul etmesini, saklamasını ve gerçekleştirmesini sağlayan yerleşik kontrolörü için devrim niteliğindeydi. Bu modem sadece kendi başına değil, aynı zamanda başka bir modemden gelen bir çağrıyı da kabul edebilirdi. Smartmodem'den önce, modemler bir sunucu veya istemci (gönderici veya alıcı) olarak işlev görecek şekilde tasarlandı, ancak her ikiside değil ve bir telefon numarasının telefon tabanına manüel olarak çevrilmesi gerekti, daha sonra alıcı bir akustik kuplöreyerleştirildi .
Düşük maliyetli 300 baud Smartmodem, saniyede 300 bit hızında çalışır (bps) ve birçok klon üretti. Ücretsiz bülten panosu hizmetleri, insanların özel içeriğe yönelebildikleri grafik ortamları yaratan özel ağ hizmetleriyle hızlı bir şekilde birleştirilen tüm öfke haline geldi. Gelecek on yıl boyunca, çevrimiçi içerik metin tabanlı bülten panolarından tam grafik ortamlara geçtiğinde, daha yavaş hızlarda çalışmanın eksiklikleri netleşti.
Modemler sadece daha hızlı bir hale gelmekle kalmadı, her yeni bilgisayara kısa süre içinde dahil olan dahili modeller olarak sunulan standart donanım haline geldi. Güncel çevirmeli modemler, teknolojinin sınırlamalarını en üst düzeye çıkarmak için kadınlara KOSGEB desteğibir teknikler kombinasyonu kullanarak 56 kilobitlik (kbps) en yüksek hızda çalışan 9600 baud'dur. V.44 olarak bilinen ek bir protokolü içeren sunucu tarafı sıkıştırması, metin aktarımı için 320 kbps'ye kadar teorik hızlara izin verebilir.
Yıllar içinde sürekli iyileştirmeye rağmen, çevirmeli dahili modemin sınırlamaları, dijital abone hattı ( DSL ) modemlere, kablo modemlerine ve yüzlerce kez daha hızlı içerik sunmaya yönelik yeni teknolojilerden yararlanan fiber optik modemlere yol açmıştır. çevirmeli bağlantı. Ancak, iç modem hala standart donanım olarak her masaüstü ve dizüstü bilgisayarda yerleşik bir yedek aygıttır. Tüm antik çağ için, çevirmeli bağlantı, yüksek hızlı erişim olmadığında bile telefonların yaygın olarak kullanılabilmesi nedeniyle hala en güvenilir çevrimiçi erişim aracı olarak kabul edilmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Soket Programlama Nedir?

Program Sayacı Nedir?

Vahşi Batı nedir?