Karşılıklı Kimlik Doğrulama nedir?



Bazen iki yönlü kimlik doğrulama olarak adlandırılan karşılıklı kimlik doğrulaması, elektronik iletişim süreci içinde, hem kaynak noktasını hem de birbirini doğrulamak veya doğrulamak için bir iletişim bağlantısının sonlandırılma noktasına izin veren bir yaklaşımdır. Bu , hem özel hem de kamusal birçok farklı iletişim sisteminin temel işlevinin bir parçası olan ortak bir süreçtir . Karşılıklı kimlik doğrulamasının temel nedeni, her iki tarafın da, işkur doğum parasıbaşka biri gibi görünmeye çalışan bir parti değil, meşru kurumlarla iletişim kurmasını sağlamaktır.
Bir işin sınırları içinde olduğu gibi özel bir ağ ortamında, karşılıklı kimlik doğrulama, istemcinin sunucuyu doğrulamasına veya kimliğini doğrulamasına izin verme aracı olarak işlev görür. Bu, istemci veya son kullanıcının şirket sunucusuyla bağlantı kurduğunu bilmesine yardımcı olur ve sunucudaki erişim kimlik bilgileriyle izin verilen tüm verilere erişebilir. Aynı zamanda, sunucu istemcinin kimliğini doğrulayarak, girilen kimlik bilgilerini ve açıkları istemcinin oluşturduğu profile göre denetler. Her şey yolunda görünüyorsa, iletişim devam edecektir. Ancak, istemci ya da sunucu şüpheli bir şey algılarsa, iletişim bağlantısı genellikle bir güvenlik önleminin bir parçası olarak kapanır.
Giderek daha fazla işletme hem iş hem de müşterileri çevrimiçi dolandırıcılık , kimlik hırsızlığı ve diğer sorunlardan korumak için karşılıklı kimlik doğrulamayı kullanıyor . Örneğin, birçok finans kurumu , çevrimiçi ortamda hesaplar girmek için kullanıcı adı ve parola gerektirmekle kalmaz , aynı zamanda son kullanıcının normal olarak siteye erişmek için kullandığı bilgisayarı belirleme yeteneği gibi ek bir tanımlama katmanı da gerektirir. Bilgisayar tanınmazsa, güvenlik önlemleri, iki faktörlü kimlik doğrulama olarak bilinenleri gerektirebilir. Bu ilave katman, müşteri profili ile bağlantılı bir görüntü veya son kullanıcının, girişin verilmesinden önce yanıtlaması gereken bazı benzer ekstra mekanizmalar olabilir.
Karşılıklı kimlik doğrulamasının temel yöntemi, işkur kredi başvurusuAktarım Katmanı Güvenliği protokolü olarak bilinen şeyin kullanılmasını içerir . Esasen, bu tür bir protokol, sunucunun, istemciyle ilişkili en son zaman damgasını ve diğer verileri tanımlamasına izin vermek için çalışır. Söz konusu istemci aslında bir kimlik avı sitesi ise, TLS bir şeylerin yanlış olduğunu algılayacak ve bağlantıyı kesecektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Soket Programlama Nedir?

Program Sayacı Nedir?

Vahşi Batı nedir?