Kayıt Defteri Onarma nedir?



Windows 95 ™ 'den Microsoft ™ Windows ™ işletim sistemlerinde (OS'ler) ileride, kurulu donanım ve yazılım hakkındaki bilgiler Kayıt Defterinde saklanır . Kayıt Defteri, sürekli olarak yeni programlar veya donanım yüklenip kaldırıldığında güncellenen temel bir veritabanıdır. Zamanla Kayıt Defteri, genellikle temizlemeyen programlardan parçalanmış verilerle karmaşık hale gelebilir. Bu, performansı yavaşlatabilir, hatta bilgisayarın hata iletilerini işkur doğum parasıaskıya almasına veya iletmesine neden olabilir. Bir Kayıt Defteri düzeltme, veritabanını sorunsuz çalışan bir duruma döndürür.
Hataları ararken kayıt defterinde taranacak çok sayıda program vardır. Hatalar otomatik olarak düzeltilebilir veya kullanıcı konfigürasyonu ile manuel olarak onaylanabilir. Çoğu shareware sitesi Kayıt Defteri düzeltme programlarını “Yardımcı Programlar” veya “Araçlar” altındaki Kayıt Defteri temizleyicileri olarak listeler. Bazı Kayıt Defteri düzeltme programları tek başına, diğerleri ise düzenleme, özelleştirme ve özelleştirme için hepsi bir arada bir paket sağlamak üzere tweak programları ile birlikte gelir. Windows işletim sistemi.
Bozuk bir Kayıt Defteri sistemi kararsız hale getirebileceğinden, yeni ve güvenilir kayıt defteri temizleyicileri ile katı itibarlar ile uğraşmak muhtemelen yeni bir fikirdir. CNET'inDownload , SnapFiles ve TuCows inceleme ve oran yazılımlarını içeren çoğu shareware sitesi . Ayrıca popülerlik açısından da derecelendirmeler sağlarlar. Her iki alanda da yüksek işaretler olup olmadığını kontrol edin. Gelişmiş tweakers için, TuneUp Utilities byTuneUpUtilities , bir dizi özelleştirme aracı ve tweaks ile birlikte bir Kayıt Defteri düzeltme işlevi içeren en yüksek puan paketlenmiş bir programdır. İki popüler bağımsız program PC Tools ve UniblueRegistry Booster 2 tarafından RegistryMechanic , ama çok daha fazlası var.
Bir Kayıt Defteri düzeltme programını denemeden önce Kayıt Defterini yedeklemek iyi bir fikirdir. Windows 'yerleşik Yardım ve Destek menüsünü kullanarak bir geri yükleme noktası oluşturabilirsiniz . Kayıt Defteri düzeltmesiyle bir şeyler ters giderse kolayca geri yükleme noktasına dönebilirsiniz .
Rutin bakım planınızın bir parçası olarak, her ay işkur doğum parasıbir Kayıt Defteri düzeltme yardımcı programını çalıştırmayı düşünün. Yazılım sürekli kurulmakta ve kaldırılıyorsa veya program hataları alıyorsanız veya bozulmuş performans fark ettiyseniz daha sık çalıştırın. Birçok Kayıt defteri düzeltme programı yerleşik bir zamanlayıcı ile birlikte gelir. Seçtiğiniz program bu özelliği içermiyorsa, görevi sizin için çalıştırmak üzere Windows yerleşik görev zamanlayıcısını her zaman kullanabilir veya el ile çalıştırmanızı hatırlatabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Soket Programlama Nedir?

Program Sayacı Nedir?

Vahşi Batı nedir?