Kimlik Doğrulama Bileti nedir?



Kimlik doğrulama bileti Kerberos ağ güvenliği protokolünün bir güvenlik bileşenidir . Bir istemci, bir bilgisayar ve bir sunucu arasında geçirilen küçük bir veri topluluğunun bir simgesi gibi davranır, böylece iki bilgisayar birbirinin kimliğini kanıtlayabilir. işkur doğum parasıBu karşılıklı ağ kimliğinin ötesinde, bilet ayrıca, müşterinin sunucuya ve hizmetlerine erişim için sahip olduğu izinlerin yanı sıra oturum için ayrılan süreyi de detaylandırır.
Esas olarak iki tür kimlik doğrulama bileti vardır. Bilet almak için bilet olarak da bilinen bir bilet veren bilet (TGT), müşteri bilgisayarının kimliğini ilk belirlediğinde verilen birincil bilettir. Bu tip bir bilet genellikle uzun bir süre için 10 veya daha fazla saat sürer ve kullanıcının ağa girdiği süre boyunca herhangi bir zamanda yenilenebilir. Bir TGT ile, kullanıcı daha sonra ağdaki diğer sunuculara erişmek için bireysel kimlik doğrulama biletleri talep edebilir.
Aynı zamanda oturum bileti olarak da adlandırılan bir sunucu-sunucu bileti, kimlik doğrulama biletinin ikinci şeklidir. Bu genellikle, bir müşteri belirli bir sunucudaki bir servise erişmek istediğinde dağıtılan kısa ömürlü bir bilettir. Oturum bileti, istemci bilgisayarın ağ adresini, kullanıcı bilgilerini ve biletin geçerli olduğu süreyi içerir. Microsoft'un Active Directory® gibi bazı Kerberos uygulamalarında, referans bilet olarak adlandırılan üçüncü tip bir bilet de kullanılabilir. Bu bilet türü, bir müşteri kendi alanından ayrı bir alanda bulunan bir sunucuya erişmek istediğinde verilir.
Kerberos bilet verme sisteminin çalışma şekli , tüm kimlik doğrulama bileti sistemini sağlayan anahtar dağıtım merkezi (KDC) olarak bilinen ayrı bir sunucunun kullanımıdır . Bu makinede ilk olarak kimlik doğrulama sunucusu (AS) olarak bilinen çalışan iki alt bileşen bulunur . AS ağdaki diğer tüm bilgisayarları ve kullanıcıları bilir ve şifrelerinin bir veritabanını tutar. Bir kullanıcı ağda oturum açtığında, AS ona bir TGT verir.
Bir kullanıcının ağdaki bir sunucuya erişmesi gereken noktada, daha önce verilen TGT'yi kullanır ve bilet veren sunucu (TGS) olarak adlandırılan KDC'nin ikinci kısmından bir hizmet bileti talep eder. TGS, kullanıcıya istediği oturuma erişmek için kullanabileceği bir oturum bileti gönderir. Sunucu oturum biletini aldığında, kimliğini doğrulayan kullanıcıya bir başka mesaj gönderir ve kullanıcının istenen hizmete erişmesine izin verilir. Başvuru biletinde, ev alanın KDC'si yerine, istemcinin farklı bir ağ etki alanındaki başka bir KDC'den oturum biletleri istemesine izin veren bir yönlendirme bileti oluşturması için fazladan bir adım gerekir. Tüm bilet üretimi ve paylaşım süreci şifreli Her adımda, bir kullanıcının gizlice dinlediği ya da maskelenen bir saldırganın korunmasına kadar.
Kimlik doğrulama bileti yönteminin birincil sakıncası,işkur kredi başvurusu tüm yetkilendirmelerin merkezileştirilmiş yapısıdır. Bir saldırgan KDC'ye erişmeyi başarırsa, esasen tüm kullanıcı kimlikleri ve parolalarına erişir ve daha sonra herhangi birinin kimliğine bürünebilir. Dahası, KDC kullanılamıyorsa, hiç kimse ağı kullanamazdı. Başka bir konu da, biletlerin ayrıntılı yaşam döngüleridir, bu da ağdaki tüm bilgisayarların saatlerinin senkronize olmasını gerektirir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Soket Programlama Nedir?

Program Sayacı Nedir?

Vahşi Batı nedir?