Sürücü taraması nasıl yapılır?



Bir sürücü taraması yapmak için bir dizi farklı yol vardır ve bu konuda nasıl ilerlediğiniz genellikle, tam olarak ne elde etmeye ve güncellemeye çalıştığınıza bağlı olarak çok önemlidir. Ne tür sorunlara sahip olduğunuza bağlı olarak, belirli ürünler ya da donanımlar için tek tek sürücüleri arayabilir ve güncelleyebilir ya da sürücüleri bir kerede birden çok kredi kartı başvurusu Worlddonanım üzerinde güncellemenizi sağlayacak bir tam sistem sürücü taraması gerçekleştirebilirsiniz. İkincisi için, eski veya eski sürücüleri için sisteminizi taramak ve bunlar için güncellenmiş sürümleri bulmak üzere tasarlanmış bir yazılım programı seçmeniz gerekecektir.
Bir sürücü taraması gerçekleştirebilmenin kesin yolu, özellikle kullandığınız işletim türüne (OS) ve bilgisayarınıza yüklenmiş olan sürümün türüne bağlıdır. Örneğin, Windows®'un farklı sürümleri, genellikle donanım ve aygıt sürücülerinizi farklı şekillerde güncellemenize olanak tanır . Tek tek cihazlarda bir sürücü taraması yapmak için , Windows®'daki cihaz yöneticisine erişmeniz gerekir .
Windows®'un birçok sürümü için, bu, başlangıç ​​menüsüne gidip kontrol paneline erişerek yapılabilir. Daha sonra “Sistem” i seçmek ve o menüdeki “Donanım” sekmesinin altına girmek isteyeceksiniz. Buradan cihaz yöneticisine erişebilirsiniz; “Bilgisayarım” simgesine sağ tıklayıp Özellikler'i seçebilir, ardından bu menüdeki Donanım sekmesine ve cihaz yöneticisine erişebilirsiniz. Cihaz yöneticisi içinde, bilgisayarınıza bağlı donanım ve cihazları seçebileceksiniz. Daha sonra, bu aygıtları sağ tıklatabilir ve daha fazla sürücü bilgisi için her aygıtın Özelliklerine bakabilir veya sağ tıklama seçeneklerinden “Sürücüleri Güncelle” yi seçebilirsiniz.
Tam sistemli bir sürücü taraması yapmak ve herhangi bir eski sürücüyü tek bir adımda güncellemek için muhtemelen bir sürücü güncelleme programını indirmeniz veya yüklemeniz gerekecektir . Bu programların birçoğu satılmaya hazırdır ve bazılarının deneme sürümünü kullanabilmeniz için deneme sürümleri vardır, ancak herhangi bir sürücüyü gerçekten yüklemek ve yüklemek için bir satın alma gerektirebilirler. Bu programlar, sürücü taraması yapmak için oldukça basit bir süreçte size yol gösterecek ve tüm sisteminizi hızlı ve kolay bir şekilde güncellemenize olanak sağlayacaktır.
Bununla birlikte, belirli işletim sistemi, bu tür bir sürücü taramasını çalıştırmak için üçüncü taraf programlarına gerek duymaz. Örneğin, Mac OS ile bir cepten kredi kartı başvurusubilgisayar çalıştırıyorsanız, Mac OS'nuzu basitçe güncelleyebilirsiniz ve sisteminiz için bireysel sürücü güncellemelerini gerçekleştirir . Bunu yapmak için “Apple” menüsüne girip “Yazılım Güncelleme” yi seçmeniz yeterlidir. Ayrıca, yüklediğiniz ürün veya cihazla birlikte gelen bir CD'den (CD) ve ayrıca üreticinin web sitelerini kontrol etmeyi de düşünebilirsiniz. Cihazlarınızın güncellenmiş sürücüleri için.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Soket Programlama Nedir?

Program Sayacı Nedir?

Vahşi Batı nedir?