Tennessee Devlet Mottosu Nedir?



Tennessee'nin devlet sloganı “Tarım ve Ticaret ” dir. Amerika Birleşik Devletleri'nde bir devlet tarafından benimsenecek en yeni sloganlardan biridir. Tennessee Eyaleti'nin Büyük Mührü'nün bir kitabesinden türemiş olan bu slogan 1987 yılında faizsiz kredi veren bankalarkabul edilmiştir.
Mühür, "Tennessee Eyaletinin Büyük Mührü" yazan bir yazıt ile yuvarlak bir biçimde şekillendirilmiştir. Altta, "1796" tarihi yazılıdır ve ortada devleti oluşturan kelimeler yer almaktadır. Tennessee'nin sloganı : “Tarım” ve “Ticaret”. Aynı zamanda, 16'ncı Devlet olarak Amerika'ya giren Tennessee'yi temsil eden “XVI” Romen rakamına da sahiptir.
Tennessee eyaleti kurulduğunda, bir mühürün oluşturulması için 1796 anayasasında hüküm verilmiştir. Bundan sonra, müteakip anayasalar aynı örüntüyü izledi ve aynı zamanda bir devlet mührü için hükümler yaptı . Bu çabalara rağmen, 25 Eylül 1801'e kadar devlet için bir mühür oluşturmaya yönelik herhangi bir girişimde bulunulmamıştır. Bu tarihte, hem Senato hem de Temsilciler Meclisi temsilcilerinin bir mühür için bir tasarım seçmek için komiteler oluşturdukları ve aslında devlet tarafından kullanılmak üzere mühür kesti.
Mühür, ilk kez 24 Nisan 1802'de hazırlandı ve kullanıldı. Bu mühür, bir başka mührün tanıtıldığı 1829 yılına kadar yedi vali tarafından kullanıldı. İkinci mühür 1869'a kadar kullanıldı, şu anda Tennessee'de kullanılan mühür Vali William Brownlow'un yönetimi sırasında tanıtıldı. Mevcut mühür, 1987 yılında 95. Genel Kurul tarafından kabul edilen Tennessee'nin devlet sloganının sözlerini taşıyor.
Tennessee'nin devlet sloganı dışında, resmi olmayan bir takma adı “Gönüllü Devlet” dir. Bu takma ismin kökeni, birçok Tennessee erkeğinin Vali Blount'un erkekleri askere alma çağrısı yaptığında 1812 Savaşı'ndan kaynaklanıyor . “Güneybatı Devlet Adamları'nınkredisiz borç para Annesi” Tennessee'nin ulusal hükümetteki etkisini, özellikle de üç başkanın Tennessee'den olması gerçeğini ifade eden bir takma addır. "Büyük Bend Devleti" Tennessee Nehri'nin Hint isminin bir referansıdır - "BigBend ile Nehir".
Tennessee eyalet devlet sloganı ve devlet mührü dışındaki bazı resmi devlet sembolleri arasında devlet kuşu olan alaycı kuş , devlet vahşi hayvanı olan rakun ve devlet kelebeği olan zebra kırlangıçkuyruğu sayılabilir . Tennessee'de iki eyalet böceği, ateş böceği ve uğur böceği vardır. Devlet sürüngen ederken, doğu kutu kaplumbağası olan devlet amfibi Tennessee mağara semender olduğunu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Soket Programlama Nedir?

Program Sayacı Nedir?

Vahşi Batı nedir?