Ulusal Televizyon Standartları Komitesi nedir?



Ulusal Televizyon Standartları Komitesi veya NTSC, televizyon yayınlarının ilk yıllarında Amerika Birleşik Devletleri'nde kurulan bir kuruluştur. Kuruluşun ana işlevi, iletimin kalitesini ve iletimi alabilecek ekipmanın kalitesini uygulayacak standartları faizsiz kredi veren bankalartanımlamaktı. Ulusal Televizyon Standartları Komitesi'nin çalışmaları, dünyanın dört bir yanındaki diğer benzer kuruluşların çabalarına paralel olarak, özellikle de Faz Dönüşüm Hattı (PAL) ve Sıralı CouleuravecMemoire veya SECAM.
Başlangıçta 1953'te kurulan, yayın televizyonu için orijinal standartlar, 20. yüzyılın geri kalanı için az ya da çok sabit kalmıştır. Bu süre boyunca yayınlanmış olan yayın protokolü, 1960'lı yıllarda giderek yaygınlaştıkça ve sonunda siyah beyaz şanzımanların yerini aldıklarında, renkli televizyon yayınlarının ortaya çıkması için yeterince uyarlanabilirdi. Halen kablolu televizyon olarak kullanılan temel protokoller, 1980'ler ve sonrası boyunca giderek yaygınlaşan bir hizmet haline geldi. Şu anda, aynı standartlar, herhangi bir TV istasyonu ve kuleden gelen herhangi bir analog yayın sinyali türünü hala belirlemektedir.
Esasen, Ulusal Televizyon Standartları Komitesi, tam ekran görüntüsü başına en az 525 yatay çizgi oluşturdu. Çizgiler yukarıdan aşağıya ve aynı zamanda soldan sağa sırayla taranır. Esasen, işlem, görüntü projeksiyonunu tamamen çözmek için iki tam tarama gerektirir. Bu ikili tarama, taramalı olarak bilinir ve bir saniyenin bir parçası içinde tamamlanır. TV görüntüleyici için, bu çözünürlük süreci net bir görüntü sağlayan sürekli görüntüler sağlar.
Ulusal Televizyon Standartları Komitesi tarafından yürürlüğe konulan yönergeler yayın televizyonu ile çok iyi çalışır, ancak bilgisayar görüntüleme ile uyumlu değildir. Bu, standart televizyon sinyalini bilgisayar tarafından oluşturulan video ile iyi çalışacak bir dijital kredisiz borç parasinyale dönüştürmek için dönüştürme ekipmanının gerekli olduğu anlamına gelir . Farklılığın nedeni, geleneksel televizyon alıcısının bilgisayar monitöründen daha düşük bir çözünürlük oranına sahip olmasıdır. Ancak, Birleşik Devletler'de yakın gelecekte dijital yayınlara tam dönüşümle birlikte, bu tutarsızlık birçok durumda bir sorun olmaktan çıkacak ve Ulusal Televizyon Standartları Komitesi tarafından hazırlanan orijinal yönergelerin eskimiş olmasını sağlayacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Soket Programlama Nedir?

Program Sayacı Nedir?

Vahşi Batı nedir?