Unicode® Yazı Tipi Nedir?



Unicode® yazı tipi , Unicode® evrensel karakter kümesinde (UCS) bulunan karakterleri görüntülemek için gerekli olan grafik bilgidir. UCS'de her biri bir kod noktası olarak adlandırılan 1 milyondan fazla karakter vardır ve bunlar sürekli olarak gözden geçirilmekte ve genişletilmektedir. Bu nedenle, birçok Unicode® yazı tipi, yalnızca Batı İngilizce harfleri ve sayıları gibi kredi kartı başvurusu Worldtemsil edilebilecek karakterlerin bir alt kümesi için yalnızca grafiksel veriler sağlamayı seçer, ancak çok sayıda karakter için görüntüleme bilgisi sağlamaya çalışan bazı yazı tipleri vardır. mümkün. Nihayetinde, bir Unicode® yazı tipi ve UCS arasındaki bağlantı, karakterlerin kullanıldığı yazılım tarafından işlenir, çünkü yazı tiplerinin programlama düzeyinde nasıl davranması gerektiği konusunda gerçek bir tanım yoktur.
Bir Unicode® yazı tipi kullanmak, tam bir yazı tipi oluşturan iki öğeyi içerir. Birincisi, hangi karakterlerin belirli sayılarla eşleştiğinin bir tanımı olan UCS'dir. Bu, UCS'de, 1 nolu İngiliz dizisinin sette belirli bir indeks numarası ile temsil edileceği anlamına gelmektedir. Bu sayı, daha sonra, grafiksel verileri bulmak için indeksin yazıya indeksini belirlemek üzere kullanılabilir, böylece karakter bir ekran üzerine işlenebilir veya kağıda basılabilir. Unicode® standartları, yalnızca temel UCS ile ilgilenir ve bu ikisi arasındaki ilişkilerin yazı tiplerini veya uygulanmasını değil, bu programdan programa değişebilir.
Bir Unicode® yazı tipi içindeki bilgiler, UCS karakterini görüntüleme veya temsil etme rolünü bir şekilde yerine getiren neredeyse her şey olabilir. Bir UCS karakterinin grafiksel temsili bir glif olarak bilinir. Bir yazı tipindeki glifler resimler olabilir ya da vektör verileri olabilir, böylece karakterler gerekli herhangi bir boyuta çizilebilir ve ölçeklendirilebilir. cepten kredi kartı başvurusuUnicode® yazı tipinin nasıl uygulanması gerektiğine dair bir tanım yoktur, bu nedenle üç boyutlu (3B) harfleri ve hatta görsel veriler yerine ses imzaları oluşturmak için bilgi içerebilir.
Bir Unicode® yazı tipinde, özellikle on binlerce bireysel karakterin olabileceği Batı dışı dillerdeki karmaşık karakterleri uygulamak için bazı tipik yöntemler vardır. Bir yol, tek bir glifin, her biri birden fazla karakterde kullanılabilecek birkaç öğeden nasıl derleneceği hakkında bilgi sağlamaktır. Bu, bir yazı karakterinin daha az tekrarlanan grafik verilerini tutmasına ve bunun yerine gerekli olan benzersiz görüntüleri oluşturmak için bir katmanlama sistemi ile değiştirmesine izin verebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Soket Programlama Nedir?

Program Sayacı Nedir?

Vahşi Batı nedir?