Utah neden arı kovanı devleti çağırdı?



Utah, devlet bayrağının kullanımı da dahil olmak üzere, devletle ilişkili olan kovanın sembolü nedeniyle Arı Kovanı Devleti olarak anılır .Arı kovanı ve onun içinde yaşayan arılar için neredeyse sonsuza dek emek veren meşhur sert işçiler olduğundan, arı kovanı endüstri ve azimle eşanlamlı olarak kabul edilir. Benzer şekilde, Utah'daki ilk yerleşimciler, daha önce LDS Kilisesi ve Mormon Kilisesi olarak da bilinen Son Zaman Azizleri İsa Mesihfaizsiz kredi veren bankalar Kilisesi üyeleri , arı kovanlarını çalışkanlıklarını ve sıkı çalışmalarını gösteren mükemmel bir sembol olarak gördüler. Bu zorlu çalışma ve arıların çalışkanlığı ile olan ilişki de devlet sloganının “Endüstri” olduğudur.
Sembolizm ve “Arı Kovanı Devleti” teriminin kullanımı, öncülerin topraklarının kurulması kadar uzağa dayanır. LDS Kilisesi'nin kurucusu Joseph Smith'in ölümünden sonra , BrighamYoung yeni lider olarak ortaya çıktı ve takipçilerinin gelişmesine ve gelişmesine yardımcı olacak yeni bir yer bulmak istedi. Illinois'den batıya pek çok kilise üyesine liderlik etti ve Utah'a geldi ve binlerce öncü yeni kasabalar kurdu.
Hemen hemen, kovanın ve çalışkanlığın görüntüsü, öncülerle ve kendileri için yeni bir hayat inşa etme çabalarıyla eş anlamlı hale geldi. Devlet haline gelmeden önce, bölgeye genellikle “bal arısı” anlamına gelen Mormon Kitabı'ndan bir kelime olduğu söylenen Deseret'in geçici Devleti olarak değinilmiştir. “Deseret” terimi hala Mormon işletmelerinde sıklıkla kullanılmaktadır. veUtah, 1896'da Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) kabul edildikten sonra Arı Kovanı Devleti olarak gelişti.
4 Mart 1959'a kadar Utah için resmi devlet sembolü kovan olarak kurulmuş değildi, ama bundan önce de sık sık Arı Kovanı Devleti olarak anılıyordu. Arı kovanı, Utah'ın devlet mühründe olduğu gibi, bir devlet haline gelir gelmez, daha önceki toprak sembolizminin bir devriydi. Utah, 1983 yılında beşinci sınıfın bal arısı olarak kurulacak devlet böcekleri için etkin bir kredisiz borç paraşekilde lobi yaptığı 1985 yılında da Arı Kovanı Devleti olarak kuruldu. Bir arı kovanı oluşturdukları ve destekledikleri için bal arılarının sıkı çalışması ve endüstrisi, genellikle Arı Kovanı Devleti ile ilişkilendirilen endüstrinin ve ailenin önemini sembolize etmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Soket Programlama Nedir?

Program Sayacı Nedir?

Vahşi Batı nedir?