Vatandaş Vatandaşı Nedir?



Vatandaşlık vatandaşı, belirli şartları yerine getirdikten sonra ABD'de vatandaşlığa kabul edilen bir yabancı uyruktur. Amerika Birleşik Devletleri'ne ek olarak, başka birçok ülke vatandaşlık başvurusunda bulunmak isteyen kişilere vatandaşlık hakkı sunmaktadır. Çeşitli ülkeler için vatandaşlığa kabul yasaları genelliklefaizsiz kredi veren bankalar göçmenlik bölümleri aracılığıyla kullanılabilir.
Amerika Birleşik Devletleri vatandaşlarının iki temel kategorisi vardır. Doğal bir vatandaş Amerika'da doğmuş veya yabancı topraklarda Amerikalı ebeveynlerden doğmuştur. Vatandaş bir vatandaş, yabancı bir ülkede doğmuş bir kişidir, ancak vatandaşlık verilmesinin nihai hedefi ile bir dizi adım atmıştır.
Amerika Birleşik Devletleri'nde, Amerika Birleşik Devletleri'nin en az beş yıldır yasal olarak ikamet etmiş olmanız ve 18 yaşın üzerindeyseniz, vatandaşlığa kabul edilmiş bir vatandaş olabilirsiniz. Ayrıca, vatandaşlığa kabul edilmek için başvuranlar “ iyi ahlaki karakter ” göstermelidir. İngiliz dili ve Amerika Birleşik Devletleri tarihi hakkında bir bilginin yanı sıra. Vatandaşlık başvuru süreci altı aydan iki yıla kadar sürebilir ve bir kez onaylandığında, bir vatandaş vatandaş, bir Başkan ve Başkan Yardımcısı'nın ofislerinde görev yapmaktan men edilmiş olmasına rağmen, bir Birleşik Devletler vatandaşının tüm hak ve sorumluluklarına sahiptir. .
Amerika Birleşik Devletleri'nin en az beş yıldır yasal olarak ikamet eden ve vatandaşlığa kabul edilen vatandaş olmak isteyen biri önce Göç ve Vatandaşlığa Kabul Servisi (INS) ile vatandaşlığa kabul başvurusunda bulunmalıdır . Başvuru yapıldıktan sonra, başvuru sahibinden görüşme yapması ve vatandaşlık sınavına girmesi istenecektir . Vatandaşlık testi, başvuranın İngilizce, Amerikan hükümeti ve Amerikan tarihi hakkındaki bilgisini test eden sorular içermektedir.
Başvurunun kabul edilmesi halinde, başvuru sahibinden, diğer taraflara ve devletlere bağlılığını kınadığı Birleşik Devletler'e bir yemin etmesi istenir. Bununla birlikte, Amerika Birleşik Devletleri çifte vatandaşlığı temel bir insan hakkı olarak kabul etmektedir ve bu nedenle insanlar, kendi ülkelerinde vatandaşlıktan vazgeçmeleri istenmemekle birlikte,kredisiz borç para bunu yapmaya teşvik edilebilir. Yemin alındıktan sonra, yeni vatandaşa oy kullanma hakkı, kamu görevlisi olarak görev yapmak ve tam bir vatandaş olarak Amerikan toplumuna katılmak; Ayrıca, diğer ABD vatandaşlarının yurtdışına aldığı hak ve korumalardan da yararlanır.
Bu uzun sürece bir istisna yabancı kabullerdir. Birleşik Devletler'de yabancı evlat edinmeler çok popüler hale geldiğinden beri, INS bu çocukları ABD'de daimi ikamet hakkı tanınmaz tam vatandaş olarak kabul etmektedir. Evlat edinme kurumları genellikle ebeveynlere bu süreci hızlı ve acısız hale getirme konusunda yardımcı olur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Soket Programlama Nedir?

Program Sayacı Nedir?

Vahşi Batı nedir?